آنالیز BET:
نام دستگاه: Specific Surface Area and Porosity Analyzer
شرکت سازنده: PHSCHINA
کشور سازنده: چین
مدل: PHS 1020
تئوریBET با هدف توضیح جذب فیزیکی مولکول های گاز بر روی یک سطح جامد برای اولین بار در سال 1938 توسط Brunauer، Emmett و Teller مطرح شد و از آن پس به عنوان یک روش مهم برای اندازه گیری سطح ویژه مواد در سیستم های جذب چند لایه به کار می رود. در این روش معمولا از گازهای بی اثر استفاده می شود که به صورت شیمیایی با سطوح مواد به عنوان جذب کننده واکنش نمی دهد. نیتروژن از متداول ترین گازها برای بررسی سطح با روشBET است و آنالیزهای استاندارد BET اغلب در دمای نیتروژن مایع (K 77) انجام می شود. علاوه بر نیتروژن از گازهای دیگری مانند آرگون، دی اکسیدکربن و ... نیز می توان برای آنالیز BET استفاده کرد اما موارد کاربرد بسیار محدود تری دارند. از آنجا که سطح ویژه یک ویژگی وابسته به مقیاس است که هیچ ارزش صحیحی را نمی توان به آن نسبت داد، بنابراین سطح ویژه ای که توسط تئوری BET تعیین شده، به مولکول جذب شده و چگونگی جذب آن وابسته است. بنابراین اگر آنالیز انجام شده با گاز نیتروژن در شرایط کاملا یکسان با گاز آرگون تکرار شود، ممکن است جواب های یکسانی حاصل نگردد.
در مطالعه سطح به روش BET علاوه بر سطح ویژه اطلاعات دیگری نیز از ویژگی های سطح نمونه قابل دستیابی است که از آن میان می توان به محاسبه سطح به روش لانگمیر، حجم تک لایه، توزیع اندازه حفرات به روشBJH ، توزیع اندازه حفرات به روشMP، حجم حفرات و ایزوترم های جذب و واجذب اشاره کرد.
تعیین میزان تخلل
براساس تعریف IUPAC مواد از نظر میزان تخلل به سه گروه micropore (0-2 nm)، mesopore (2-50 nm) و macropore (>50 nm) تقسیم می شوند. پراکندگی حفره ها در هر یک از این محدوده ها با استفاده از داده های ایزوترم های جذب و واجذب قابل پیش بینی است.
کاربردها
- مطالعات انواع کاتالیست ها
- بررسی مواد فعال در سطح
- آنالیز های مربوط به نانوساختارها
- مطالعه انواع پوشش ها، رنگ و پلیمر، سرامیک و ...
- بررسی عملکرد داروها
خدمات آنالیز BET:
- انجام آنالیز BET با گاز دیاکسیدکربن
- محاسبه سطح ویژه به روش BET
- ایزوترمهای جذب و واجذب
- محاسبه سطح به روش لانگمیر
- تعیین حجم تک لایه
- توزیع اندازه حفرات به روشBJH
- توزیع اندازه حفرات به روشMP
- تعیین حجم حفرات